Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Ν. Τριανταφυλλίδης

11:08 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών Νίκος Τριανταφυλλίδης έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 49 ετών. Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1966 στο Σικάγο των ΗΠΑ, ο γιος του Χάρι Κλιν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή, σπούδασε κοινωνιολογία και επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και στη συνέχεια στη Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Πρωτοεμφανίστηκε με το μικρό μήκους ντοκιμαντέρ: «Momus: Amongst Women Only», ενώ η πτυχιακή του ταινία Dogs

Licking My Heart (τα Σκυλιά Γλείφουν Την Καρδιά Μου) με τον Μπλέιν Ρέινινγκερ και τον Παναγιώτη Θανασούλη κέρδισε το Πρώτο Βραβείο Μυθοπλασίας στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το 1993.

Την ίδια χρονιά, το 1993, σκηνοθέτησε σε ασπρόμαυρο super 8 mm φιλμ το video clip για το κομμάτι «Δεν Χωράς Πουθενά» του συγκροτήματος Τρύπες.

Η πρώτη μεγάλη του ταινία, στην οποία εμφανίζεται και ο πατέρας του, αλλά και ο Ντίνος Ηλιόπουλος ολοκληρώνεται το 1995 και βραβεύεται με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στα Κρατικά Βραβεία του ΥΠΠΟ. Το 1996 ο Νίκος Τριανταφυλλίδης γύρισε για λογαριασμό της ΕΤ2 την τηλεταινία «Το Παλτό», μια ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου διηγήματος του Νικολάι Γκόγκολ από τον ίδιο και την Ευγενία Λυρούδια, με τους Ντίνο Ηλιόπουλο και Βασίλη Διαμαντόπουλο στους ρόλους του πελάτη και του ράφτη αντίστοιχα.

Συνεργάστηκε με τον Χρήστο Χωμενίδη για το σενάριο της ταινίας «Μαύρο Γάλα», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Τάνια Νασιμπιάν, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Μυρτώ Αλικάκη, Θέμις Πάνου, Παναγιώτης Θανασούλης, ‘Αννα Μάσχα, Blaine L. Reininger και ο Κώστας Γκουσγκούνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα