ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 7-07-2016

10:22 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτογενής Τομέας

Το πρώτο πανελλήνιο Συνέδριο Αρωματικών στη Θράκη

Το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών στη Θράκη, θα γίνει στις 11 και 12 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη, στο Ξενοδοχείο Αστήρ-Εγνατία.

Στο διήμερο συνέδριο θα αναπτυχθούν πολλή σημαντικές εισηγήσεις, από διακεκριμένους επιστήμονες του Δημοσίου, όπως η η Δρ Ελένη Μαλούπα Διεθύντρια Φυτικής Παραγωγής Β. Ελλάδας

στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΗΜΗΤΡΑ, αλλά και ανθρώπους που έχουν πετύχει με συνεργατικά εγχειρήματα στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά.
Σύμφωνα με τον Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου, Πασχάλη Παπαδάκη, η Θράκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε θέματα καλλιέργειας Αρωματικών Φυτών, ειδικά στην Ρίγανη, στη Λεβάντα και στο Χαμομήλι.
Ήδη εδώ και 2 χρόνια έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συγκρότησης μιας ομάδας καλλιεργητών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών(ΑΦΦ), σε Ροδόπη και Έβρο, αποτελούμενη από 24 άτομα με αρκετές εκτάσεις, αλλά και εγκαταστάσεις αποστακτηρίου. Μάλιστα στην ομάδα αυτή ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν και άλλα 10 άτομα.
Στο συνέδριο θα τεθούν θέματα που θα αφορούν αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν ενεργά, με τα ΑΦΦ, φροντίδες καλλιέργειας, κατάλληλο έδαφος, τρόποι οργάνωσης, μεταποίηση και δίκτυα αγορών.
«Το παν από όλα είναι ότι θέλουμε να ενθαρρύνουμε αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά να το κάνουν, δείχνοντας πως υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι με ευοίωνες προοπτικές στη Θράκη», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Παπαδάκης.

Κλήσεις Τροχαίας για τα Αγροτικά Μπλόκα του Φεβρουαρίου

Κλήσεις της Τροχαίας έλαβαν περίπου 100 Αγρότες της Ροδόπης, που συμμετείχαν στα Αγροτικά μπλόκα του περασμένου Φεβρουαρίου, για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα