«Ευχαριστούμε που καπνίζετε» στην ΕΡΤ2

07:06 10/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την τολμηρή κωμωδία «Ευχαριστούμε που καπνίζετε» (Thank You for Smoking), παραγωγής ΗΠΑ 2005, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 21:00.

Υπόθεση: Ο όμορφος, γοητευτικός, πανέξυπνος και πάντα ετοιμόλογος Νικ Νέιλορ, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου για λογαριασμό μεγάλης καπνοβιομηχανίας και ο αντιπρόεδρος στην Ακαδημία Σπουδών Καπνού. Δουλειά του είναι να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα και να παρουσιάζει το κάπνισμα σαν μία μη-επιβλαβή συνήθεια προς όφελος των αφεντικών

του, κάτι το οποίο κάνει με μεγάλη επιτυχία, προκαλώντας αμέτρητες αντιπάθειες, από την κοινή γνώμη μέχρι την πολιτική ηγεσία. Παράλληλα, προσπαθεί να είναι σωστό πρότυπο πατέρα για το δωδεκάχρονο γιο του, περνώντας χρόνο μαζί του και εξηγώντας του τη δουλειά του, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνη την πρώην σύζυγό του. Η Χέδερ Χολογουέι, μία νεαρή και φιλόδοξη δημοσιογράφος, τον προσεγγίζει και τον… αποπλανεί με σκοπό να συγκεντρώσει στοιχεία για ένα άρθρο. Όταν όλα τα άπλυτα του Νικ βγαίνουν στη φόρα, οι εχθροί του θα βρουν την ευκαιρία που περίμεναν τόσο καιρό. Θα καταφέρει ο δαιμόνιος λομπίστας να ξεγλιστρήσει και αυτή τη φορά;

Διασκεδαστική σάτιρα, που βγάζει τη γλώσσα στις καπνοβιομηχανίες, στο υποκριτικό τους marketing και τις δημόσιες σχέσεις τους και κλείνει κατάμουτρα την πόρτα στην «πολιτική ορθότητα» των καιρών μας.

Η τολμηρή κωμωδία του Τζέισον Ράιτμαν, που βασίζεται στο μπεστ-σέλερ του Κρίστοφερ Μπάκλεϊ, ήταν υποψήφια για δύο Χρυσές Σφαίρες (καλύτερης ταινίας και καλύτερου ηθοποιού για κωμωδία ή μιούζικαλ).

Κωμωδία, παραγωγής ΗΠΑ 2005.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Τζέισον Ράιτμαν.
Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Μαρία Μπέλο, Κέιτι Χολμς, Κάμερον Μπράιτ, Γουίλιαμ Μέισι, Σαμ Έλιοτ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ρομπ Λόου, Άνταμ Μπρόντι, Ντέιβιντ Κέσνερ.
Διάρκεια: 92΄

Keywords
Τυχαία Θέματα