«Η εποχή των εικόνων» στην ΕΡΤ2

06:34 10/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αφιερωμένο στον Γιώργο Λάππα είναι το δεύτερο επεισόδιο του νέου κύκλου της εκπομπής «Η εποχή των εικόνων», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 16:30, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Με αφορμή την έκθεση του Γιώργου Λάππα «Happy Birthday» στο Μουσείο Μπενάκη, «Η εποχή των εικόνων» κάνει ένα συνοπτικό αφιέρωμα στον γλύπτη Γιώργο Λάππα, έναν από τους σημαντικότερους και πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες της γενιάς του.

Ο Γιώργος Λάππας έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2016, αφήνοντας ένα εξόχως ιδιαίτερο στίγμα στη σύγχρονη ελληνική και διεθνή

εικαστική σκηνή. Για την προσωπικότητα και το έργο του μιλούν στην Κατερίνα Ζαχαροπούλου η σύζυγός του, καλλιτέχνις επίσης, Αφροδίτη Λίτη, στο κοινό τους εργαστήριο στη Ν. Ιωνία, ο επιμελητής και αρχιτέκτονας Γιώργος Τζιρτζιλάκης, ο συλλέκτης Δάκης Ιωάννου και ο ιστορικός Τέχνης Χρήστος Ιωακειμίδης.

Ο καθένας τους προσεγγίζει το έργο και την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του Γιώργου Λάππα με το δικό του τρόπο και με σημείο αναφοράς την έκθεση «Happy Birthday», που ήταν η τελευταία έκπληξη εκ μέρους του καλλιτέχνη, μια και διατηρούσε σε εκατοντάδες αριθμημένα κουτιά μικρά γλυπτά, έναν ολόκληρο μικρόκοσμο προσωπικών ιστοριών και αφηγήσεων τα οποία ήρθαν αναπάντεχα στο φως μετά το θάνατό του.

Στην εκπομπή «παρεμβάλλεται» ο Γιώργος Λάππας μέσα από παλαιότερες εκπομπές αρχείου της Κατερίνας Ζαχαροπούλου και της ΕΡΤ, θυμίζοντας με ιδιαίτερη συγκίνηση σε όσους τον αγάπησαν ως καλλιτέχνη, φίλο και συνοδοιπόρο, το γιατί ο Γιώργος Λάππας ήταν μοναδικός και επομένως αλησμόνητος.

Keywords
Τυχαία Θέματα