Ε.Ε : «‘Ολα τα ενδεχόμενα ανοικτά εάν συνεχιστούν οι θηριωδίες στη Συρία» – Ρωσικό αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο

23:37 21/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ώρα που τα Ηνωμένα Έθνη, χαρακτηρίζουν «κενό γράμμα» τις 11ωρες παύσεις των αεροπορικών βομβαρδισμών που τηρεί από χθες στο ανταρτοκρατούμενο ανατολικό Χαλέπι η Ρωσία, το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι «δεν εμπνέει παρά ανησυχία για τις εξελίξεις στη Συρία, η ενίσχυση των ναυτικών πολεμικών δυνάμεων της Μόσχας στην ανατολική Μεσόγειο. Η ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, κάνει λόγο για μετακίνηση

του Βόρειου Στόλου προς τη Μεσόγειο, και τονίζει ότι η «αρμάδα», θα ενισχύσει τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία.

Royal Navy vessels are following Russian warships 'every inch of the way' as they pass through the English Channel on their way to Syria. pic.twitter.com/w9awBwIMYa

ITV News (@itvnews) October 21, 2016

«Το μοναδικό αεροπλανοφόρο» της Ρωσίας, το Αdmiral Kuznetsov που μεταφέρει πενήντα αεροσκάφη αλλά και πυραύλους «Κρουζ» πέρασε ήδη συνοδευόμενο από φρεγάτες και αντιτορπιλικά τη Μάγχη, με τη Βρετανία να διατρανώνει ότι «βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο».

Μάλιστα, από τις Βρυξέλλες, η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις για «βαρβαρότητα» στο Χαλέπι.

Στο μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απαίτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και της Ρωσίας στο Χαλέπι, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει μέτρα εναντίον και των δύο αν η «βάρβαρη» εκστρατεία συνεχιστεί.

Το πρακτορείο Ρόιτερς σημειώνει πως οι ηγέτες της ΕΕ καταδίκασαν τη Ρωσία για τους βομβαρδισμούς αμάχων στο Χαλέπι, αλλά συνάντησαν αντιρρήσεις από την Ιταλία και την Ελλάδα σχετικά με την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Ωστόσο τα Ηνωμένα Έθνη, σε δριμύτατη ανακοίνωση χαρακτηρίζουν το Χαλέπι ως «σφαγείο» , όπου τον τελευταίο μήνα χάθηκαν 500 ζωές και κινούν ανεξάρτητη έρευνα για τα εγκλήματα που όπως επισημαίνεται, διαπράττουν «όλες οι πλευρές».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι προστατεύει την οργάνωση μαχητών γνωστή ως Μέτωπο αλ-Νόσρα «επειδή θέλει να τη χρησιμοποιήσει για να ανατρέψει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ‘Αστον Κάρτερ, «έδειξε να κατανοεί» τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε η Τουρκία εναντίον Κούρδων μαχητών που με την υποστήριξη των ΗΠΑ, μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία.

ΠΗΓΗ: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ,Telegraph

Keywords
Τυχαία Θέματα