Διευκρινίσεις Γκλαμπρέιθ για το plan B – Νέες βολές από τη ΝΔ (video)

19:55 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, υποστηρίζει ο οικονομολόγος και άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιάννη Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκλαμπρέιθ, σχετικά με το plan B που κατάρτισε για έξοδο τη Ελλάδας από το ευρώ. Ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης κρατά η ΝΔ.

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο οικονομολόγος Γκαλμπρέιθ σε σχέση με όσα έχει υποστηρίξει για σχέδιο Βήτα που επεξεργαζόταν με συνεργάτες του κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης,

του πρώτου εξάμηνο του 2015.

«Η αποστολή μας ήταν να επισημάνουμε κάποιες από τις δυσκολίες, ώστε αν η Ελλάδα αναγκαζόταν να μπει σε αυτή τη θέση να ήταν προετοιμασμένη. Δεν προετοιμάζαμε ούτε υποστηρίζαμε ότι θα έπρεπε να αναληφθεί συγκεκριμένη δράση.

«Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, σε περίπτωση που η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να αντιμετωπίσει. Και αυτό ήταν μια πιθανότητα την Άνοιξη του 2015», εξήγησε μιλώντας στον Alpha TV.

Ο κ. Γκάλμπρέιθ αναφέρει ότι η σχέση που είχε με το Μαξίμου ήταν μόνο μέσω του Γιάνη Βαρουφάκη και ξεκαθαρίζει ότι δεν κατείχε επίσημη θέση. Το διάστημα που εκπονούσε το σχέδιο, πάνω στο οποίο υποστηρίζει ότι εργαζόταν, δεν είχε καμία επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως αναφέρει η τελευταία τους συνάντηση, έγινε το Φεβρουάριο του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα