Δυτική Μακεδονία: Θετική εξέλιξη για την κατασκευή εργοστασίου έξυπνων μετρητών

11:32 31/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κατασκευή εργοστασίου έξυπνων μετρητών στην Δυτική Μακεδονία, αποδέχτηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ Μανώλης Παναγιωτάκης, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη, όπως αυτό έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν τις προηγούμενες ημέρες. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ σύμφωνα και με δηλώσεις του κ. Καρυπίδη, αποδέχθηκε κατ’ αρχήν την πρόταση σύμφωνα με την οποία το εργοστάσιο κατασκευής έξυπνων μετρητών που

προτίθεται να δημιουργήσει η CMEC από κοινού με τη ΔΕΗ να γίνει στη Δυτική Μακεδονία, υπογραμμίζοντας ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη για την περιοχή. Στην ίδια συνάντηση όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Παναγιωτάκης τον ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης του «project Μελίτη», που αφορά στην κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας που πρόκειται να υλοποιηθεί στη Φλώρινα από την Κινεζική Εταιρεία, καθώς και τις προοπτικές της δραστηριότητας της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία με βάση τις νέες δυνατότητες που δημιουργεί η συγκεκριμένη συνεργασία με τη CMEC.

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρθηκε στις επενδύσεις της ΔΕΗ στην περιοχή για λιγνιτική παραγωγή, για τις οποίες τον τελευταίο χρόνο δαπανήθηκαν περίπου 600 εκατ., ενώ για την ολοκλήρωση της κατασκευής της Πτολεμαΐδας 5 θα δαπανηθεί τουλάχιστον 1 δισ. τα επόμενα 3,5 χρόνια.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα