Καλαμάτα: «Τα χαΐρια μας εδώ» στο καφενείο «Ελλάς»

10:32 31/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η παράσταση «Τα χαΐρια μας εδώ» κάνει πρεμιέρα σήμερα (Δευτέρα) στο καφενείο «Ελλάς» της οδού Ακρίτα στην Καλαμάτα. Πρόκειται για έναν θεατρικό μονόλογο, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Τα χαΐρια μας εδώ: Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης», που ανεβαίνει με πρωταγωνίστρια την καλαματιανή ηθοποιό Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας.

Η σκηνοθεσία,

τα κοστούμια και οι φωτισμοί είναι του Άγγελου Μπούρα ενώ το κείμενο έχουν επιμεληθεί ο μουσικός Γιώργος Αδαμόπουλος και η ηθοποιός Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, η οποία ενσαρκώνει τη μητέρα του συγγραφέα, Αγγέλα Παπάζογλου.
Η παράσταση είναι μια συγκλονιστική προφορική μαρτυρία με μνήμες από τη Σμύρνη, την απελευθέρωση, και την καταστροφή της, τον ξεριζωμό των Ελλήνων και τα μετέπειτα δύσκολα χρόνια τους στην Ελλάδα ως προσφύγων. Ο συγγραφέας Γιώργης Παπάζογλου παρουσιάζει τη μάνα του Αγγέλα Παπάζογλου, μια Σμυρνιά τραγουδίστρια και γυναίκα του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, να αφηγείται με λαϊκή, γεμάτη μουσικότητα γλώσσα, τη ζωή της.
«Η συνταρακτική επικαιρότητα του λόγου της Αγγέλας στις μέρες μας θυμίζει ότι είναι αμαρτία να ξεχνάς. Και όπως έλεγε και η ίδια…“Να μην ξεχνάς… Άμα ξεχνάς αυτά που ‘παθες θα στα ξανακάνουμε χειρότερα”. Μία θεατρική παράσταση που είναι γιορτή στη μνήμη!» σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 21:00 στο καφενείο «Η Ελλάς» (Ακρίτα 127) και θα συνεχιστεί (για λίγες εβδομάδες) κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ίδια ώρα.
Εισιτήριο: 10 ευρώ και 8 ευρώ ανέργων – φοιτητικό
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας / Καφενείο η Ελλάς
Πληροφορίες: 27210 92682

Keywords
Τυχαία Θέματα