Δυτική Μακεδονία: Νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ

11:36 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παραδόθηκαν χθες στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνης τα πρώτα έξι από τα 14 ολοκαίνουργια ασθενοφόρα, η προμήθεια των οποίων έγινε μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Σήμερα αναμένεται να έρθουν άλλα έξι ασθενοφόρα και τα υπόλοιπα δύο θα παραληφθούν την Παρασκευή. Την ίδια ημέρα αναμένεται να επισκεφθεί την Κοζάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος

μάλιστα θα εγκαινιάσει και το νέο κτίριο του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ Μιλτιάδη Μυλωνά, που παρευρέθηκε στην παράδοση των πρώτων ασθενοφόρων, τα τελευταία ασθενοφόρα που είχαν παραληφθεί από το ΕΚΑΒ ήταν το 2003 εν’ όψει της Ολυμπιάδας του 2004, ενώ όπως τόνισε τα 14 ασθενοφόρα που έρχονται στη Δυτική Μακεδονία, είναι μέρος των 90 ασθενοφόρων που παρελήφθησαν, επισημαίνοντας μάλιστα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την παραλαβή άλλων 113 ασθενοφόρων, μέρος από τα οποία θα πάρει και η Δυτική Μακεδονία.

Η κατανομή των 14 ασθενοφόρων θα γίνει σύμφωνα με το διευθυντή του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρη Παπαγγελή, σε Καστοριά, Γρεβενά και Πτολεμαϊδα, τουλάχιστον από δύο και τα υπόλοιπα θα μείνουν στην έδρα του ΕΚΑΒ, καθώς όπως επισήμανε το ΕΚΑΒ Φλώρινας προμηθεύτηκε πρόσφατα τέσσερα ασθενοφόρα από το Νοσοκομείο της πόλης.

Την ικανοποίησή του για την έλευση των νέων ασθενοφόρων εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης, που έκανε λόγο για μία «καινούργια σελίδα όχι μόνο για το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά για το ΕΚΑΒ της χώρας», επισημαίνοντας πως θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε το ΕΚΑΒ Δυτκής Μακεδονίας να καλύπτει επαρκέστατα όλη την Περιφέρεια, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και στην Εγνατία Οδό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

The post Δυτική Μακεδονία: Νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα