Δυτική Μακεδονία: Ν. Παππάς:Η χώρα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης

17:12 25/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η χώρα δεν καταστρέφεται, ας κοιταχτούν στον καθρέπτη και να αναμετρηθούν με την πραγματικότητα όσοι κινδυνολογούν», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψή του στην Δυτική Μακεδονία, ερωτώμενος για τα 2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε πορεία σταθεροποίησης και ανάκαμψης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ΑΕΠ

αυξήθηκε κατά 1,8 το τελευταίο τρίμηνο, το 2016 θα κλείσει με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, είμαστε αισιόδοξοι ότι και το 2017 η ανεργία, θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται.

Ο Υπουργός για την επίσκεψη του στην Δυτική Μακεδονία τόνισε χαρακτηριστικά «διανύσαμε πάνω από 400 χιλιόμετρα αυτές τις δυο ήμερες. Δεν ήρθαμε να εξαγγείλουμε κάτι, αλλά να ανακοινώσουμε το σημαντικό πρόγραμμα των νέων ευρυζωνικών δικτύων από το οποίο θα ευεργετηθούν 3700 οικισμοί και 500.000 κάτοικοι. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες που θα έχουν οι ορεινές περιοχές της Περιφέρειας. Διαπίστωσε όπως σημείωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο, με στόχο να αρθεί η απομόνωση και να γεφυρωθούν οι ανισότητες, υπογραμμίζοντας την πρωτοβουλία δημιουργίας του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, η οποία καταγράφτηκε και σε ευρωπαϊκούς ιστοχώρους ενημέρωσης και αποτελεί ένα εγχείρημα, το οποίο αξίζει να βρει μιμητές, όπως είπε.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα