Δυτική Μακεδονία: ΕΔΕ για το πρόγραμμα της Επισιτιστικής Βοήθειας

11:00 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την υλοποίηση του προγράμματος της Επισιτιστικής Βοήθειας, με το οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με το ποσό των 90.000€ ζητά με ανοιχτή επιστολή της η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ», του περιφερειακού συμβουλίου, Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο, με έγγραφό του στις 29 Νοεμβρίου 2016, ζητά την επιστροφή του ποσού της επιχορήγησης, με την αιτιολογία ότι «δεν τηρήθηκε η αρχή της νομιμότητας των ενεργειών» από πλευράς

της Περιφέρειας.

Η κ. Ζεμπελιάδου αναρωτιέται τι ακριβώς συνέβη, ενώ ρωτά τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη αν έχει το «θάρρος να αναγνωρίσει την ευθύνη ή αν θα ψάχνει πάλι εναγωνίως κάποιον ή κάποιους για να τους τη φορτώσει».

Σε γραπτή της ανακοίνωση η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αφού επισημαίνει ότι «το πρόγραμμα για τη φτώχεια εκτελέστηκε με αποτελεσματικότητα», επισημαίνει ότι «για την διαδικασία υλοποίησης, με εντολή του περιφερειάρχη, έχει ήδη ξεκινήσει o έλεγχος από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα».

Σύμφωνα με τη Περιφέρεια η κ. Ζεμπελιάδου ενώ το γνώριζε, «λησμόνησε να αναφέρει, ότι ήδη έχει ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να προσδιοριστούν οι τυχόν υπηρεσιακές ευθύνες και παραλείψεις» για την υλοποίηση του προγράμματος.

Και καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας: «Έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου και την έκδοση των σχετικών πορισμάτων, σεβόμενοι απολύτως το τεκμήριο αθωότητας των ελεγχομένων αλλά και τον ευαίσθητο χαρακτήρα της συγκεκριμένης περίπτωσης δηλώνουμε, ότι δεν θα συμμετέχουμε στην ανθρωποφαγία, στην οποία έχει επιδοθεί η κ. Ζεμπιλιάδου».

Σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειακού συμβούλιο, που πάρθηκε κατά πλειοψηφία στις 9 Ιουνίου 2015, η κατανομή του ποσού των 90.000€ στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) έγινε ως εξής: 40.000€ στην Π.Ε. Κοζάνης, 12.000€ στην Π.Ε. Γρεβενών και από 19.000€ στις Π.Ε. Καστοριάς και Φλώρινας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα