"Όλα ανοιχτά" από Σουλτς για μελλοντικές συνεργασίες

10:58 1/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο Μάρτιν Σουλτς επιλέγει να κρατήσει ανοιχτές όλες τις πόρτες για συνεργασία μετά από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς ο υποψήφιος του SPD δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο μετεκλογικά.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Passauer Neue Presse και στο ερώτημα εάν είναι διατεθειμένος να γίνει μετεκλογικά εταίρος σε μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία των χριστιανικών κομμάτων (CDU και CSU) της κ. Μέρκελ,

εάν το SPD έλθει δεύτερο κόμμα στις προσεχείς εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Μάρτιν Σουλτς απάντησε: «Αγωνιζόμαστε για την πρώτη θέση και έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες να το πετύχουμε. Ρωτήστε τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση εάν θα ήθελε να συνεργαστεί ως δεύτερο κόμμα στην κυβέρνηση μου.»

Ο κ. Σούλτς άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας με τα κόμματα της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων (Die Gruenen) : «Όποιος θέλει να συνεργαστεί μαζί μας μετά τις εκλογές πρέπει να μας πλησιάσει», είπε στην γερμανική εφημερίδα.

Στο ερώτημα για το πώς θα πρέπει να αντιδράσει η γερμανική κυβέρνηση στη σύλληψη του Γερμανού δημοσιογράφου, τουρκικής καταγωγής Ντενίζ Γιουτζέλ, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός δήλωσε: «Χωρίς ελεύθερο Τύπο δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία. Η σύλληψη δημοσιογράφων οι οποίοι απλώς κάνουν τη δουλειά τους είναι απαράδεκτη. Ο Γιουτζέλ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος όπως και οι υπόλοιποι συλλεφθέντες με αβάσιμες αιτιολογίες δημοσιογράφοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα