Δυτική Μακεδονία: Απόκριες – Θεατρικές παραστάσεις

10:19 17/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοζάνη: Οι θεατρικές παραστάσεις της Αποκριάς

Πρεμιέρα θα έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο των θεατρικών παραστάσεων, με το Κοζανίτικο ιδίωμα.

Αύριο Σάββατο στις 9 το βράδυ θα έχουμε πρεμιέρα στην Αίθουσα Τέχνης από τη Θεατρική Ομάδα «ΚΑΣΜΙΡΤΖΗΔΩΝ» της παράστασης: «Τ’Σ ΓΛΥΚΑΣ ΤΑ ΙΛΙΑΤΣΙΑ», σε σενάριο και σκηνοθεσία των: Γιάννη Πλόσκα και Γιώργου Γκουλέμα Μάστορα. Η παράσταση θα δίνεται καθημερινά στις 9 το βράδυ μέχρι και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, με εξαίρεση το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, που θα δοθεί στις 7 το απόγευμα.

Πρεμιέρα επίσης αύριο στις 9:30 το βράδυ στην ΑΙΘΟΥΣΑ

«ΦΙΛΙΠΠΟΣ» (Λέσχη Αξιωματικών) της θεατρικής παράστασης, «Ιπείγοντα Πιριστατικά», από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΙ ΚΑΝΑΝΚΑΙΡΙΣΙΟΙ» σε κείμενο και σκηνοθεσία Μανώλη Μαρκόπουλου. Η παράσταση θα δίνεται μέχρι και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, στις 9:30 το βράδυ.

Την Κυριακή θα έχουμε στο Κινηματοθέατρο «ΟΛΥΜΠΙΟ» πρεμιέρα του Θεατρικού έργου του Γιώργου Παφίλη «ΤΟΥ Α». Οι παραστάσεις θα δίνονται μέχρι και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στις 9 το βράδυ, ενώ θα δοθεί παράσταση και το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Κοζάνη: Στον «αστερισμό» της Αποκριάς

Συνεχίζονται και σήμερα οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Κοζάνης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Στις 7:30 το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία Κοζάνης θα έχουμε παρουσίαση μοντέρνων χορών, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λατινοαμερικάνικων Χορών «Pasion Latino», όπως επίσης από: τη Μακεδονική Δύναμη, την «Έκφρασις», τη Σάντρα (Ακάδημος), τον Α.Σ. Διάπλαση και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κοίλων και Δρεπάνου.

Στις 20.00 στην Κεντρική Πλατεία θα εμφανιστεί ο Φανός Κρεβατάκια και στις 20.30 ο Φανός Γιτά, ενώ στις 9 το βράδυ το γλέντι θα μεταφερθεί στους χώρους των δύο Φανών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Πτολεμαΐδα: Το αδιαχώρητο στο γλέντι της Τσικνοπέμπτης

Περισσότερα από 2500 χιλιάδες άτομα, υπολογίζουν οι διοργανωτές, ότι προσήλθαν χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, όπου και διασκέδασαν στο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, με πρωτοβουλία των 13 Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης ,ενώ, το κέφι διατηρήθηκε αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μικροί και μεγάλοι, μεταμφιεσμένοι και μη τίμησαν δεόντως την εκδήλωση, γεύθηκαν δωρεάν κρασί και τσίπουρο, και μίλησαν με ενθουσιασμό για την προσπάθεια των Συλλόγων να προσφέρουν χαρά και διασκέδαση, μακριά από τα προβλήματα και τις έγνοιες της καθημερινότητας. Τα εύσημα στους διοργανωτές, απένειμαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας Γιώργος Θεοδοσιάδης, αντικαθιστώντας τον απουσιάζοντα Δήμαρχο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα