ΑΠΟΕΛ: Η τακτική, η αποτελεσματικότητα και το ΓΣΠ!

Ο στόχος του ΑΠΟΕΛ έχει επιτευχθεί στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Έμεινε όρθιο μέσα στο Σαν Μαμές, σε μια από τις πιο καυτές έδρες στην Ισπανία, απέναντι στη μεγάλη Αθλέτικ Κλαμπ και πλέον έχει τη δυνατότητα στον επαναληπτικό του ΓΣΠ να κυνηγήσει όσες πιθανότητες έχει για πρόκριση στους 16 του θεσμού.

Τα γκολ του Εφραίμ

αλλά κυρίως αυτό του Γιαννιώτα λίγο πριν το φινάλε και παρά την ήττα με 3-2, γεμίζουν με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία όλους στην ομάδα πως μπορούν στις 23 Φεβρουαρίου να γράψουν άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Η τακτική δούλεψε στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ο Κρίστιανσεν παρέταξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, περιόρισε σε σημαντικό βαθμό παίκτες κλειδιά της Μπιλμπάο, όπως ήταν ο Μουνιαίν και ο Ραούλ Γκαρσία, και αν αποφεύγονταν κάποια λάθη αμυντικά, ενδεχομένως ο ΑΠΟΕΛ να έφευγε από την Ισπανία με ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Παράλληλα, έδειξε αποτελεσματικότητα, αφού από τις 3 ευκαιρίες που δημιούργησε, μετέτρεψε τις δύο σε γκολ, ενώ στην άλλη ανάγκασε τον Ιαθόρ σε μεγάλη απόκρουση, με την μπάλα να σταματά και στο κάθετο δοκάρι στην κεφαλιά του Ντε Καμάργκο.

Πλέον στον επαναληπτικό του ΓΣΠ όλα θα είναι διαφορετικά. Έγινε το πρώτο βήμα και χρειάζονται ακόμα πολλά για να πανηγυρίσουν οι γαλαζοκίτρινοι μια ακόμα μεγάλη πρόκριση.

Οι Βάσκοι θα έρθουν υποψιασμένοι στην Κύπρο, γνωρίζουν πολύ καλά πλέον τις ποδοσφαιρικές αρετές του ΑΠΟΕΛ, όμως σ’ αυτό που θα ποντάρουν οι περσινοί πρωταθλητές, είναι στη δύναμη της έδρας, όπου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καυτή, αλλά κυρίως στον ενθουσιασμό των παικτών των γαλαζοκιτρίνων σε συνδυασμό με την τεράστια δίψα που υπάρχει για περαιτέρω διάκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα