Δύο τραυματίες και προβλήματα από την κακοκαιρία

11:53 1/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά, τα ύψη βροχής χθες στην Κρήτη, με τις περισσότερες βροχοπτώσεις να σημειώνονται στο νομό Χανίων. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Ασκύφου καταγράφηκαν 176 χιλιοστά βροχής και στα Φαλάσαρνα 149 χιλιοστά. Στο νομό Ηρακλείου, στα Σταυράκια σημειώθηκαν τα μεγαλύτερη ύψη βροχής, που έφτασαν τα 61,8 χιλιοστά, στην πόλη του Ρεθύμνου καταγράφηκαν 77,8 χιλιοστά βροχής, ενώ στο Λασίθι, οι περισσότερες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στη

Σητεία με 77,6 χιλιοστά βροχής.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι, με ριπές που έφτασαν και τα 20 Μποφόρ, προκάλεσαν προβλήματα, με πλημμυρισμένους δρόμους, κατολισθήσεις βράχων στο οδικό δίκτυο της Κρήτης και σπάσιμο δέντρων. Στην οδό Μηνά Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο, κατέρρευσε τμήμα οροφής σπιτιού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, ο 70χρονος ένοικος, που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
Στο λιμάνι του Ηρακλείου, η σφοδρή ανεμοθύελλα είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας λιμενικός κατά τη διαδικασία ασφαλούς πρόσδεσης ενός τουριστικού σκάφους, ενώ ένας άνδρας κινδύνεψε να πνιγεί όταν τον παρέσυρε ο δυνατός άνεμος. Σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη ένα ακόμα τουριστικό σκάφος ενώ ο καπετάνιος του πλοίου της ΑΝΕΚ, ΒLUE ΗORIZON, το οδήγησε στο αγκυροβόλιο της Αμμουδάρας, καθώς έκρινε ως μη ασφαλή την παραμονή του στο χώρο του λιμανιού. Τέλος, δύο πτήσεις εξωτερικού που επρόκειτο να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, χθες το μεσημέρι, κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα