Δύο σημαντικές εκθέσεις για τη Μάχη της Κρήτης

12:47 14/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Κυριακή και τη Δευτέρα πραγματοποιούνται στα Χανιά οι δύο σημαντικές, κεντρικές εκθέσεις που συνδιοργανώνονται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 75ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης.


«Η Ανθρωπότητα Αντιστέκεται: Η Πρόκληση, η Μάχη, η Νίκη»

Αναλυτικότερα, στις 8 το βράδυ της Κυριακής στο Γιαλί Τζαμισί θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Η Ανθρωπότητα Αντιστέκεται: Η Πρόκληση,

η Μάχη, η Νίκη». Η έκθεση φιλοξενεί αφίσες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από όλο τον κόσμο, από το αρχείο του Συλλέκτη και Ηθοποιού Λ. Λαμπράκη, που προβάλλουν μηνύματα αισιοδοξίας και νίκης για τις συμμαχικές δυνάμεις, αλλά και αφίσες των γερμανών, καθώς και ταινίες με προπαγανδιστικό περιεχόμενο και των δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποκόμματα εφημερίδων και εγγράφων της εποχής κτλ.

«…εμείς ξέραμε ότι γράφαμε Ιστορία»

Τη Δευτέρα, στις 8 το βράδυ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ανοίγει τις πύλες της η έκθεση με τίτλο: «…εμείς ξέραμε ότι γράφαμε Ιστορία». Η έκθεση, περιλαμβάνει άγνωστες ή ελάχιστα γνωστές φωτογραφίες του Κ. Κουτουλάκη (1897-1975) οι οποίες εικονογραφούσαν την «Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων εν Κρήτη» που είχε συσταθεί με κυβερνητική εντολή το 1945, για να καταγράψει τα εγκλήματα και τις καταστροφές που διαπράχτηκαν την Κατοχή, από τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές.

Παράλληλα αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί, θα γίνει η Τελετή Έναρξης της 75ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης στο Μνημείο Πεσόντων στο Κουστογέρακο (Δήμος Καντάνου-Σελίνου).

The post Δύο σημαντικές εκθέσεις για τη Μάχη της Κρήτης appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα