Δυο νέες φωτιές σε Αττική – Πύρινο μέτωπο και στη Μεσσηνία

19:35 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Θορικό Λαυρίου Αττικής. Στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Άγιο Ιωάννη στην Αρτέμιδα Αττικής αλλά και στην Καλίτσαινα της Μεσσηνίας, κοντά στα σύνορα με την Ηλεία, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αρτέμιδα, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, στην Καλίτσαινα της Μεσσηνίας,

κοντά στα σύνορα με την Ηλεία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο δασικής έκτασης. Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Νωρίτερα, συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης και τέσσερα αεροπλάνα τύπου «Πετζετέλ».

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Δαμνόνι Ρεθύμνου

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται πυρκαγιά στο Δαμνόνι Ρεθύμνου, η οποία συνεχώς αναζωπυρώνεται λόγω των ανέμων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα και δεκαοχτώ πυροσβέστες δρουν αυτή την ώρα στην περιοχή, η οποία είναι δύσβατη και για το λόγο αυτό επιχειρεί και τμήμα πεζοπόρο της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά στο Δαμνόνι που βρίσκεται 35 χλμ. νότια του Ρεθύμνου και 5 χλμ. ανατολικά του Πλακιά και αποτελεί δημοφιλές τουριστικό θέρετρο για την ευρύτερη περιοχή, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα και άμεσα επιχείρησαν δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες οριοθέτησαν το πύρινο μέτωπο το οποίο λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε βραχώδη και θαμνώδη περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί οι πολίτες να ενημερώνουν άμεσα στο 199 για ό,τι τους φανεί ύποπτο, όταν δουν καπνούς ή φωτιά και συνίσταται μεγάλη προσοχή στις δράσεις που έχουν σε σχέση με την ύπαιθρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Σε ύφεση η φωτιά στο Κρυονέρι – Ο χάρτης της Παρασκευής (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα