Δύο χρυσά και ένα ασημένιο ο Πλάτων Σερρών

22:50 27/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τρία μετάλλια, δύο χρυσά κι ένα ασημένιο, επέστρεψαν από το 5ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάντμιντον κατηγορίας ΟΠΕΝ που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά οι αθλητές του Πλάτωνα Σερρών.

Ο Σερραϊκός σύλλογος που με τη σκληρή δουλειά και τη μεθοδικότητα καθιερώνεται στην ελίτ του Ελληνικού μπάντμιντον, πήρε μέρος στο 5ο πανελλήνιο πρωτάθλημα με τέσσερις αθλητές που ήταν και οι μικρότεροι ηλικιακά στη διοργάνωση. Ο Πλάτων Σερρών έχοντας στη σύνθεση του το «χρυσό» κορίτσι του Σερραϊκού

μπάντμιντον, τη Γραμματούλα Σωτηρίου ανέβασε τις Σέρρες δύο φορές στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης.

Η Γραμματούλα Σωτηρίου πρόσθεσε ακόμα τρία μετάλλια στην πλούσια συλλογή της

Η Γραμματούλα Σωτηρίου πήρε ένα χρυσό μετάλλιο στο απλό γυναικών , ένα χρυσό στο διπλό Γυναικών κι ένα ασημένιο στο Μικτό (αγωνίστηκε μαζί με τον Ηλία Ξάνθου του Κάστρου Σιδηροκάστρου που κατέκτησε κι αυτός δύο χρυσά). Η Σταυρούλα Ζαγγελίδου προκρίθηκε στην 16άδα στο απλό , στο διπλό και στο μικτό, ο Ραφαήλ Κιοσσές στην 64αδα στο απλό και στην 32αδα στο διπλό και ο Περικλής Σιδηρόπουλος στην 32αδα σε απλό και διπλό. Αξίζει να τονίσουμε ότι στο 5ο πανελλήνιο ΟΠΕΝ της Λιβαδειάς πήραν μέρος οι καλύτεροι αθλητές όλων των κατηγοριών από ολόκληρη την Ελλάδα για να αγωνιστούν για βαθμούς, μετάλλια αλλά και Prize Money. Ο συναγωνισμός και οι αγώνες ήταν πολύ δύσκολοι για τους αθλητές του Πλάτωνα Σερρών διότι εκτός ότι ήταν οι μικρότεροι ηλικιακά πήραν μέρος σε μια διοργάνωση που έγινε 500 χιλιόμετρα μακριά από τις Σέρρες, ενώ αψήφησαν το εορταστικό τριήμερο δείχνοντας έτσι την αγάπη τους για το άθλημα και το σύλλογο.

Στη φώτο από αριστερά:Ραφαήλ Κιοσσές, Σταυρούλα Ζαγγελίδου, Γραμματούλα Σωτηρίου, Περικλής Σιδηρόπουλος και Αλέξανδρος Καντζόγλου (προπονητής)

Ο προπονητής του Πλάτωνα Σερρών Αλέξανδρος Καντζόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία των αθλητών μας στη διοργάνωση. Η Γραμματούλα Σωτηρίου είχε κατακτήσει, στο προηγούμενο πρωτάθλημα που είχε γίνει στις Σέρρες, χρυσό στο διπλό και ασημένιο στο απλό ενώ σε αυτό της Λιβαδειάς δύο χρυσά, κάτι που δείχνει ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα παραπάνω και φυσικά ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο αφού ακολουθούν τα ηλικιακά Πανελλήνια πρωταθλήματα σε Λαύριο και Σιδηρόκαστρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα