Γιορτή χαράς και αλληλεγγύης με τα προσφυγόπουλα στη Λέρο

18:37 27/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζοντας το αθόρυβο αλλά ουσιαστικό του έργο το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου, έδωσε στη δημοσιότητα στιγμιότυπα από την αποκριάτικη γιορτή στο ΠΙΚΠΑ Λέρου, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.

Στο λογαριασμό του στο facebook το Δίκτυο σχολιάζει: «Τα προσφυγόπουλα για μερικούς είναι εχθροί. Για πολλούς είναι αόρατα. Για άλλους, τους επαγγελματίες του ανθρωπισμού, αντικείμενο προγραμμάτων.

Για μας είναι παιδιά μας. Παιδιά όμορφα, όπως όλα τα παιδιά,

αθώα όπως όλα τα παιδιά, η ελπίδα του κόσμου όπως όλα τα παιδιά. Κάθε μέρα, με τη δική σας συμπαράσταση και μόνο, προσπαθούμε για ένα χαμόγελο, να ονειρευτούν μια νεα ζωή μέσα από τα ερείπια των ζωών τους.

Φίλοι μας, ονειροπόλοι αλληλέγγυοι εσείς που για χρόνια ολόκληρα στηρίζετε την κοινωνική αλληλεγγύη, χαρείτε με τη χαρά των παιδιών μας.

Τα παιδιά θέλουν αποκριάτικη γιορτή. Τα παιδιά θέλουν για λίγο να γίνουν πριγκίπισσες, ήρωες παραμυθιών, αγαπημένα ζωάκια. Τα παιδιά πρέπει να έχουν όμορφες αναμνήσεις για να σεργιανίζουν σε αυτές αργότερα.
Και σεις αγαπημένοι αλληλέγγυοι ανταποκριθήκατε. Γεμίσαμε χρώματα και παραμύθια. Η καλύτερη απάντηση στο ρατσισμό και στο μίσος».

Πηγή φωτο: Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου

Keywords
Τυχαία Θέματα