Δ.Τζανακόπουλος: Καθαρή λύση, όχι μετάθεση του προβλήματος

17:33 10/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική οικονομία, και είναι εφικτό τα πρωτογενή πλεονάσματα να επιτευχθούν χωρίς επιπλέον μέτρα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι «ο στόχος της ελληνικής πλευράς παραμένει σαφής. Καθαρή

λύση, όχι μετάθεση του προβλήματος, συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, και φυσικά συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη».

Ερωτηθείς για το εάν κατά την επίσκεψη στην Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λε Μερ, κομίζει μετά τις συναντήσεις του με Ευρωπαίους αξιωματούχους κάποια συγκεκριμένη πρόταση στην ελληνική πλευρά, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι στο πλαίσιο της ενεργητικής πολιτικής την οποία ασκεί η Γαλλία στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο κ. Λε Μερ, θα επισκεφτεί και την Ελλάδα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.
«Αναμένουμε να δούμε ποια είναι τα νέα που θα μας φέρει ώστε να προχωρήσουμε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, στην γερμανική Bild, σύμφωνα με την οποία εάν η Ελλάδα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά, η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει στην έκδοση κρατικών ομολόγων ακόμη και εντός του 2017, ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «αυτός είναι ο στόχος του ελληνικού προγράμματος».

«Το 2016 οι άμεσες επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 13,6% επίδοση ρεκόρ για τα χρόνια της κρίσης. Στην ίδια κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και μετά την επίτευξη συμφωνίας την οποία ευελπιστούμε να έχουμε στο επόμενο Eurogroup», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχετική είδηση:Έντονες πολιτικές διεργασίες ενόψει του Eurogroup (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα