Δωμάτιο με θέα τους Δολομίτες

11:32 24/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Λίγο πιο έξω από την ιταλική πόλη Κορτίνα ντ’Αμπέτσο, η καμπίνα «starlight room dolomites» καλωσορίζει όσους αποζητούν ένα απόμακρο καταφύγιο από τη ζωή της πόλης.

Τοποθετημένη σε ύψος 2.055 μέτρων η ξύλινη καμπίνα, που ακουμπά πάνω σε ψεύτικα σκι, προσφέρει πανοραμική θέα στο αλπικό τοπίο χάρη στους γυάλινους τοίχους και ταβάνι.

Ένα διπλό κρεβάτι στρυμωγμένο στον διαφανή θάλαμο επιτρέπει στους επισκέπτες να παρατηρούν τον έναστρο ουρανό μακριά από την φωτορύπανση και την ηχορύπανση της πόλης. Οι τολμηροί επισκέπτες μπορούν να

φτάσουν είτε με snowmobile είτε πεζή με χιονοπέδιλα.

Σχεδιασμένη από τον Ρανιέρο Καμπιγκότο, η κινητή καμπίνα περιλαμβάνει βασικές ανέσεις οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία διανυκτέρευσης σε έναν «ημι-υπαίθριο» χώρο.

Οι καλεσμένοι μπορούν να δουν μια ταινία, να ακούσουν μουσική από τα έξυπνα κινητά, να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο, ακόμη και να αλλάξουν τη γωνία του κρεβατιού για να απολαμβάνουν καλύτερα τη θέα. Επιπλέον, σερβίρεται και μενού της τοπικής κουζίνας συνοδεία ειδικά επιλεγμένου κρασιού και επιδόρπιου.

Πηγή:

Keywords
Τυχαία Θέματα