Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

10:01 24/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων με ποικίλες δράσεις, που έχουν σχεδιάσει για μικρούς και για μεγάλους οι υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας. Τον πρώτο λόγο θα έχουν η μουσική, η δημιουργική φαντασία, η παράδοση του τόπου μας και φυσικά, όπως κάθε χρόνο, οι μικροί μας φίλοι. Συγκεκριμένα την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, στις 8:30μμ, θα φιλοξενηθεί εκδήλωση κλασικής μουσικής στο χώρο υποδοχής του Μουσείου, με το μουσικό σύνολο Horto

Ensemble.

Πρόκειται για ένα νεοσύστατο σύνολο μουσικής δωματίου, τα μέλη του οποίου έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς το χωριό Χόρτο του Νοτίου Πηλίου. Το μουσικό σύνολο αποτελούν η κ. Ελευθερία Φραγκουδάκη, καθηγήτρια φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο του Βόλου και μέλος της Φιλαρμονικής και Συμφωνικής Ορχήστρας του Βόλου, ο κ. Αποστόλης Μητράς, καθηγητής βιολιού στα Δημοτικά Ωδεία Λάρισας και Βόλου και επίσης μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και Βόλου και τέλος ο κ. Νίκος Αδρασκέλας, καθηγητής πιάνου, ιδρυτής και διευθυντής της χορωδίας του Χόρτου Πηλίου. Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται από έργα γραμμένα για τους συνδυασμούς φλάουτο – πιάνο, βιολί – πιάνο, αλλά και τρίο φλάουτο – βιολί – πιάνο κλασικών συνθετών (Haendel, Beethoven, Ibert, Cui κ.α.) και υπόσχεται 90 λεπτά μουσικής εμπειρίας μέσα από διαφορετικές εποχές. Με έντονες εναλλαγές διαθέσεων και ηχοχρωμάτων οι συνθέσεις στοχεύουν να συγκινήσουν από τον πιο μικρό έως τον μεγαλύτερο σε ηλικία ακροατή, που είναι έτοιμος να αφουγκραστεί το μυστήριο και μαγευτικό κόσμο της τέχνης των ήχων.
Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με τίτλο «Με κουκί και με ρεβύθι ξεκινάει το παραμύθι». Πρόκειται για διαδραστική αφήγηση παραδοσιακών λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και για μεγάλους από το θέατρο «Όψεις» με τους ηθοποιούς: Βάσω Μακρή-Παύλο Βησσαρίου. Στο τέλος της εκδήλωσης γλυκές εκπλήξεις θα περιμένουν τους μικρούς φίλους μας.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις συμβάλουν στην πολύπλευρη προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας, το οποίο αποτελεί έναν φιλόξενο χώρο για την ανάπτυξη και την προώθηση δημιουργικών και καλλιτεχνικών δράσεων και ταυτόχρονα τόπο εναλλακτικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα