Δημοσιονομικό κενό, μέτρα-αντίμετρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

09:49 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί το νέο ραντεβού κυβερνητικών στελεχών με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών. Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν το δημοσιονομικό κενό του 2018 και η σύνθεση μέτρων και αντιμέτρων από το 2019. Κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι στη χθεσινοβραδινή συνάντηση ορίστηκε ως σημείο εκκίνησης για τις διαρθρωτικές κινήσεις το υψος του 2% του ΑΕΠ.

Τεχνική συμφωνία, επικαιροποιημένο μνημόνιο,

νομοθέτηση μέτρων, χρέος και μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι, συμφωνία με ΔΝΤ και στο τέλος εκταμίευση είναι οι διαδοχικοί σταθμοί τους οποίους πρέπει να περάσει η κυβέρνηση προκειμένου να πάρει το πράσινο φως για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση, ο στόχος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από το επόμενο Eurogroup στις 20 Μαρτίου, είναι φιλόδοξος αλλά εφικτός.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, οι δυο πλευρές θα έχουν καταλήξει σε μια τεχνική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση. Σημείωσε επίσης ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις: Δημοσιονομικά, ενεργειακά, Υπερταμείο στις διαπραγματεύσεις
Τσακαλώτος: Διαπραγματευτήκαμε στη βάση των αρχών μας

Keywords
Τυχαία Θέματα