Δήμος Λαρισαίων: «Λουκέτο» συμπαράστασης στον αγώνα των συμβασιούχων

13:51 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατεβάζει «ρολά» την Παρασκευή ο δήμος Λαρισαίων σε ένδειξη συμπαράτασης στον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ξεκαθάρισε ότι εάν απολυθούν οι 232 συμβασιούχοι που απασχολούνται στον τομέα της Καθαριότητας, τότε τινάζεται κυριολεκτικά στον «αέρα» το έργο της

καθαριότητας στην πόλη.

Παράλληλα ο δήμαρχος Λαρισαίων ζήτησε να υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να φανεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ποιοι θέλουν να παραμείνει το έργο της καθαριότητας στους δήμους και ποιοι επιθυμούν να περάσουν κάποιες δραστηριότητες στα χέρια των ιδιωτών.
Ο κ. Καλογιάννης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το αμαξοστάσιο του δήμου και δήλωσε την συμπαράσταση του στον αγώνα των εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την δικαίωση του αγώνα τους. «Η δικαίωση του αγώνα των συμβασιούχων είναι και δικαίωση της Αυτοδιοίκησης που θέλει να λειτουργεί με δημοτικό χαρακτήρα τον τομέα της καθαριότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά και στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και τις αποφάσεις που ελήφθησαν υπέρ των συμβασιούχων.
Ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι την Παρασκευή που θα κλείσουν οι υπηρεσίες του δήμου, δεν θα γίνουν συναλλαγές με τους δημότες, αλλά θα λειτουργήσουν μόνο κοινωνικές δομές, όπως ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, ο Ξενώνας Αστέγων και τα συσσίτια.
Τέλος ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους, οι οποίοι παρουσιάζουν ήδη σημάδια υπερχείλισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα