Χανιά: Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στους Δήμους (audio)

13:29 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα Χανιά, όπως αποφασίστηκε χθες βράδυ στη συνέλευση εργαζόμενων στους Δήμους του νομού, που πραγματοποιήθηκε έξω από το κατειλημμένο αμαξοστάσιο του Δήμου στο Σόδυ. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη, που μίλησε σήμερα στο σταθμό μας, η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες συμβασιούχους-παρατασιούχους.

Έκανε λόγο για 15.000 συμβασιούχους, που οδηγούνται στην απόλυση και την ανεργία, την ίδια στιγμή, που και οι Δήμαρχοι αποδέχονται ότι, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι, τόνισε η κ. Γιαννουλάκη συνεχίζουν με επιμονή και αγωνιστικότητα τις κινητοποιήσεις τους και τις καταλήψεις των αμαξοστασίων μέχρι και αύριο Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας . Παράλληλα κάλεσε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους να συμμετάσχουν στην απεργία και στην συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Χανίων.

Το Σωματείο των Χανίων απευθύνει κάλεσμα στους Δημάρχους και των εφτά Δήμων του νομού Χανίων να συμπαρασταθούν στον αγώνα των συμβασιούχων και ζητά να κλείσουν αύριο Πέμπτη όλα τα Δημαρχεία του νομού και να συστρατευθούν με τους εργαζόμενους στον αγώνα για μια τοπική αυτοδιοίκηση με δημόσιο χαρακτήρα ,χωρίς εργολάβους και ιδιώτες στις υπηρεσίες , με μόνιμο προσωπικό εργασίας. Η κ. Γιαννουλάκη χαιρέτισε την απεργία των εργαζομένων στο σωματείο της ΔΕΔΙΣΑ, καθώς και των εργαζομένων στους δήμους και στις επιχειρήσεις τους , ενώ ζήτησε την κατανόηση την συμπαράσταση των δημοτών στα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της μη αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητούν να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι και να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Γιαννουλάκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα