Δήμος Χίου: ολοκλήρωση παρεμβάσεων στα σχολεία- καθαρισμοί και επισκευές

13:18 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Χίου, έχοντας ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες εργασίες στα σχολεία της Χίου, εύχεται σε όλα τα παιδιά Καλή Σχολική Χρονιά!
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν καθαρισμοί στο εσωτερικό των σχολείων και του περιβάλλοντος χώρου τους, κλάδεμα κλαδιών, δέντρων και χορτοκοπές, από την Υπηρεσία Καθαριότητας και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Χίου.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκευές κτιρίων, βαφές, στεγανοποιήσεις,

βελτίωση φωτισμού και εν γένει εργασίες συντήρησης των σχολείων, αλλά και βελτίωσης των εξωτερικών χώρων άθλησης, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου.
Ακόμα, χρηματοδοτήθηκε η προμήθεια διαδραστικού πίνακα, κλιματιστικών και η πραγματοποίηση άλλων εργασιών, όπως η προγραμματισμένη επισκευή κουφωμάτων πορτών, η επισκευή των υδραυλικών και ο εκσυγχρονισμός τουαλετών, από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χίου.
Επιπλέον, έχουν χρηματοδοτηθεί έργα εκσυγχρονισμού της πυρασφάλειας των σχολείων, έργα για την επισκευή και την βελτίωση κυλικείων, την αγορά νέων και την αντικατάσταση των παλιών ηλεκτρονικών υπολογιστών και φωτοτυπικών και τη δημιουργία ενός μικρού ζωολογικού και βοτανικού κήπου (8ο Δημοτικό Σχολείο), όπου θα μπορούν να επισκέπτονται όλα τα παιδιά των σχολείων του νησιού μας.
Επιπλέον, προέβησαν στη δημιουργία ενός καινούριου και σύγχρονου κυλικείου (7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου), στη μίσθωση άλλων κυλικείων, καθώς και στην προκήρυξη νέων μισθώσεων για τα κυλικεία, φέρνοντας στα σχολεία έσοδα για τη βελτίωση των δομών τους. Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τη διαδικασία έγκρισης της πρόσληψης 64 καθαριστριών με σύμβαση έργου.
Ακόμα, ο Δήμος Χίου και οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χίου συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια για την ίδρυση Ειδικού Γυμνασίου, στηρίζοντας έμπρακτα τη λειτουργία του και τη διαμόρφωση των χώρων του, καλύπτοντας τα λειτουργικά του έξοδα, ενώ παράλληλα προέβησαν στην προώθηση των αιτημάτων στον ΟΣΚ για τον εξοπλισμό νέων θρανίων, καρεκλών και άλλων σχολικών ειδών για τη νέα πτέρυγα του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ – Γυμνασίου Βροντάδου, σε συνεργασία με τους διευθύνοντες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.
Ο Δήμος Χίου και οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Χίου, με την έμπρακτη υποστήριξη των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών, καθώς και των Συλλόγων Γονέων βρίσκονται σε διαρκή προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες για παιδεία υψηλών προδιαγραφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα