Δημιούργησαν αυτοδιαχειριζόμενο λαχανόκηπο για πρόσφυγες στις Θερμοπύλες

19:29 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρακτικές που έχουν ακολουθηθεί τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, κυρίως λόγω κρίσης, εφαρμόστηκαν και για την περίπτωση των προσφύγων που φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας Θερμοπυλών.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες διευρύνεται και σημαντική ήταν η συμβολή του Κάστρου Αλληλεγγύης Λαμίας, κίνησης με ιδιαίτερη δραστηριότητα στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του «Κάστρου Αλληλεγγύης: «Το μεσημέρι της Κυριακής 22-5, όπως είχε προγραμματιστεί, έγινε η αρχή για τον αυτοδιαχειριζόμενο λαχανόκηπο του κέντρου φιλοξενίας Θερμοπυλών. Οι

εθελόντριες/ντές της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Λαμίας, οι αλληλέγγυοι του Βόλου, οι πρόσφυγες (και πολλά μικρά παιδιά) μέσα σε δύο ώρες φύτεψαν κηπευτικά σε 230 γλάστρες.

Στον ίδιο χώρο τα μικρά παιδιά έκαναν τη δική τους γιορτή μαζί με τη δασκάλα τους και αλληλέγγυους.

Η γιορτή συνεχίστηκε στο προαύλιο του άλλου κτιρίου: μοιράστηκαν τα είδη που έφεραν οι αλληλέγγυοι του Βόλου, τα λαχανικά (που οι ίδιοι έφεραν) έγιναν σαλάτες και μαζί με τις πίτες και τα αυγά που είχαν ετοιμαστεί από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης Λαμίας (προσφορά πολλών εθελοντριών/ντών) στήθηκε ένας πρόχειρος μπουφές.

Τα πάνω από 50 άτομα, αλληλέγγυοι, «φιλοξενούμενοι» των φιλοξενουμένων δημιούργησαν μαζί τους μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα. Εκφράστηκε από όλους η επιθυμία για ανάλογες εκδηλώσεις που δυναμώνουν τις σχέσεις αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης.

Το κατάλληλο «έδαφος» υπάρχει: πάνω από δύο μήνες τώρα οι σχέσεις των εθελοντριών/ντών με τους πρόσφυγες γίνονται όλο και καλύτερες. Η αλληλεγγύη δεν έχει τέλος!».

Σχετική είδηση: Χωρίς Μεσάζοντες – Κάστρο Αλληλεγγύης στη Λαμία

The post Δημιούργησαν αυτοδιαχειριζόμενο λαχανόκηπο για πρόσφυγες στις Θερμοπύλες appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα