Δηλώσεις Πολάκη: Δικαστές ζητούν την παρέμβαση του ΠτΔ

14:24 17/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την σφοδρή αντίδραση δικαστών και εισαγγελέων, προκάλεσε η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ότι «το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι, και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων». Η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πρόκειται για «θεσμική εκτροπή» και ζητά παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο κ. Πολάκης, «χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και

χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα» αναφέρθηκε στην ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, ενώ πλέον «οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, παρήγγειλε στον αντεισαγγελέα Δημήτριο Δασούλα, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση της βασιμότητας όσων κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Ο κυβερνητικός θίασος ανεβάζει νέα παράσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «ο ένας υπουργός βρίζει αδίστακτα τη Δικαιοσύνη και ο άλλος τον αδειάζει διστακτικά.
Και ο κ. Τσίπρας προσποιείται πως δεν ακούει την ύβρη σε βάρος της Δικαιοσύνης και των δικαστικών. Στηρίζει έτσι ένα μείζον θεσμικό ατόπημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα