Μια διαδραστική έκθεση για τη δυναμική των προσωπικών αφηγήσεων

14:18 17/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, θα πραγματοποιηθεί, από τις 28 Ιουνίου ως τις 8 Ιουλίου, η διαδραστική έκθεση «Γκάζι, ακούς;».

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη, στο ευρύ κοινό, της δυναμικής της προφορικής αφήγησης, μέσα από την εξιστόρηση γεγονότων που σχετίζονται με την ευρύτερη περιοχή του γκαζιού, καθώς και με τις μνήμες της γειτονιάς γύρω από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου. Ιδιαίτερα εστιάζοντας στην περίοδο 1980-2004.

Μέσα από αυτή την ιδιαίτερη έκθεση οπτικοακουστικών μέσων, οι μνήμες

και τα συναισθήματα των ανθρώπων που γνωρίζουν την ιστορία της γειτονιάς, έρχονται στην επιφάνεια και παρουσιάζονται για πρώτη φορά υπό την μορφή προφορικών μαρτυριών.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μαρτυρίες των ανθρώπων θα καταγράψει μια ομάδα φοιτητριών και φοιτητών, που θα συνομιλήσει με κατοίκους της γειτονιάς, παλιούς εργαζόμενους του εργοστασίου, εργαζόμενους στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων στην περιοχή, καθώς και ανθρώπους που γνωρίζουν και αγαπούν την γειτονιά του Γκαζιού.

Την έκθεση διοργανώνουν η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείου Φωταερίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα