Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου: «Υποκλινόμαστε στη δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης»

20:29 8/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχείς προσπάθειες καταβάλλουν οι συμμετέχοντες στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου για να ανταποκριθούν στις ανάγκες που δημιουργούνται εδώ και πάνω από ένα χρόνο από το προσφυγικό ρεύμα, παρά τις αυξομοιώσεις που σημειώνονται.

Σε ανάρτησή τους στο λογαριασμό τους στο facebook, επικεντρώνουν το σχολιασμό τους στις έμπρακτες κινήσεις αλληλεγγύης των οποίων είναι αποδέκτες.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Δεν χωράνε πια οι νέοι 303 πρόσφυγες στην αυλή του Λιμεναρχείου, όπου βρίσκονται και οι χθεσινοί.´Εξω

στους δρόμους λοιπόν. Και να αναζητούν λίγη σκιά να προφυλαχτούν από το δυνατό ήλιο.Και να βρίσκουν καταφύγιο στη φυλλωσιά ενός δέντρου μερικά προσφυγόπουλα.
Όμως δεν θα πούμε ξανά για τις εικόνες ντροπής.

Δεν θα μιλήσουμε για το ότι ακόμη και για τη λύση που προτάθηκε να στεγαστούν οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι στο κτίριο του ΠΙΚΠΑ , όπου εξασφαλίζονται οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ανθρωπιάς, μερικοί «βγαίνουν στα κάγκελα».

Θα μιλήσουμε για αυτό το κύμα αλληλεγγύης που ορμά πάνω στην απανθρωπιά και στην αδιαφορία.
Θα μιλήσουμε γι αυτούς τους πολίτες της Λέρου, που όλη μέρα έρχονται με νερά και χυμούς και γάλατα και μπισκότα και παιδικές κρέμες και ρούχα να βοηθήσουν τους εθελοντές του Δικτύου μας.
Θα μιλήσουμε για το ΚΙΦΑ Ηρακλείου που αμέσως δραστηριοποιήθηκε και μας έστειλε 252 εξάδες εμφιαλωμένο νερό.

Θα μιλήσουμε για τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, που γέμισε το χώρο μας με κρουασάν, γάλατα, μπισκότα και πολλά άλλα απαραίτητα είδη.
Θα μιλήσουμε για το Στέκι Μεταναστών, που έστειλε 11 κιβώτια με απολύτως αναγκαία πράγματα.
Θα μιλήσουμε για τη Φιλίτσα και την Ευαγγελία, που δημιούργησαν σελίδα με τη φράση «Επειδή οι θάλασσες θα έπρεπε να βγάζουν αστερίες και κοχύλια και όχι τρομαγμένα παιδιά», από μία ανάρτησή μας και μάζεψαν πράγματα που χρειαζόμαστε για τους πρόσφυγες, τα οποία έστειλαν σήμερα».

Συνεχίζοντας, σχολιάζουν: «Θα μιλήσουμε για τα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου που αμέσως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Έλενας και της Πέπης και μάζεψαν χρήματα, αγόρασαν νερά και μπισκότα που έφερε η Πέπη Παπαπαύλου στη Λέρο.

Θα μιλήσουμε για όλους εσάς, αγαπημένοι συνάνθρωποι, που με όλους τους τρόπους προσπαθείτε να μας στηρίξετε στην καθημερινή μάχη της αντιμετώπισης των συνεπειών μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης, όπως αυτή εκφράζεται στο νησί με τις αφίξεις εκατοντάδων πλέον καθημερινά προσφύγων σε ένα νησί με ανύπαρκτες υποδομές και υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

Υποκλινόμαστε στη δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης και δυναμώνουμε τους δεσμούς μας. Όλοι εμείς που είμαστε κατά των πολέμων και της βίας και του καθημερινού πολέμου της αντιμετώπισης του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, της αδιαφορίας, του υφέρποντος φασισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα