Ανάληψη ευθύνης από Ταλιμπάν για το μακελειό στο Πακιστάν

18:59 8/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν «Τζαμάατ-ουλ-Άχραρ», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε νοσοκομείο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, κατά την οποία τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 93.

«Το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν και η Συνέλευση των Ελεύθερων [Τζαμάατ-ουλ-Άχραρ] αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τέτοιες επιθέσεις. Θα δώσουμε σύντομα στη

δημοσιότητα βίντεο», ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμα ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν.

Πρόκειται για την ίδια ισλαμιστική οργάνωση που εξαπέλυσε την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, τον Μάρτιο, βομβιστική επίθεση σε πάρκο της Λαχόρης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 72 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο επικαλείται τον υπουργό Υγείας του Μπαλουτσιστάν, οι νεκροί από την επίθεση στο νοσοκομείο ανέρχονται σε 93.

Το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενα άλλους Πακιστανούς αξιωματούχους, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 70 νεκρούς.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: EPA/FAYYAZ AHMED, EPA/SHAHZAIB AKBER

Keywords
Τυχαία Θέματα