Δίκη Γιακουμάκη: Κατέθεσε ο συγκάτοικος του στις εστίες

21:37 25/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τις καταθέσεις του συγκατοίκου του Βαγγέλη Γιακουμάκη και της υπεύθυνης της εταιρείας που είχε αναλάβει τη φύλαξη της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη για την υπόθεση του σπουδαστή.

Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη, που φοίτησε στη Γαλακτοκομική Σχολή την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, κατέθεσε πως ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί περιστατικό βίας σε βάρος του και πως άλλοι σπουδαστές του είχαν πει, ότι τις ημέρες των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, κάποιοι Κρητικοί δημιούργησαν πρόβλημα στον άτυχο νέο. Επίσης είπε πως ο Βαγγέλης ποτέ

δεν του μίλησε για τον λόγο που άλλαξε δωμάτιο, τον Μάρτιο του 2014, καθώς ήταν κλειστός στον εαυτό του.

Η υπεύθυνη της εταιρείας φύλαξης κατέθεσε, ότι υπήρχε ένα τετράδιο συμβάντων όπου οι φύλακες της κάθε βάρδιας έγραφαν ότι συμβαίνει στην Σχολή κάθε 24ωρο και το πρωί, λάμβαναν γνώση οι καθηγητές και ο διευθυντής. Σημείωσε πως στην αντίληψή της δεν είχε πέσει κάτι σε βάρος του σπουδαστή, αλλά ούτε και οι υπάλληλοί της είχαν αντιληφθεί κάποιο συμβάν ενώ ανέφερε ότι τον Μάρτιο του 2014, ο διευθυντής της σχολής την κάλεσε να συμμετέχει σε σύσκεψη, με αφορμή τις φήμες που υπήρχαν για προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι Κρητικοί στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο συνήγορος του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι από την μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης, κανένας από τους μάρτυρες που έχουν εξεταστεί, δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένο περιστατικό βίας σε βάρος του Βαγγέλη ενώ άφησε αιχμές για τις δημόσιες τοποθετήσεις ιδιωτικού αστυνομικού, σχετικά με την υπόθεση Γιακουμάκη και την σχέση του με μάρτυρα που κατέθεσε την πρώτη μέρα. Τέλος ζήτησε από το Δικαστήριο να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παραπλάνησης μάρτυρος σε ψευδορκία.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 31 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί.-Πηγή: efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα