Διεθνής Πολιτική, Πολιτισμός και Περιβάλλον

11:34 5/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδικό διεπιστημονικό μεταπτυχιακό σεμινάριο νέων επιστημόνων, με θέμα «Διεθνής Πολιτική, Πολιτισμός, Περιβάλλον», διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης και το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου.

Απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Παντείου Πανεπιστημίου και άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου,

όπως επίσης και σε αποφοίτους, οι οποίοι θα ήθελαν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους. Σε ειδικές περιπτώσεις θα γίνουν δεκτοί και προπτυχιακοί φοιτητές.

Στο σεμινάριο προσεγγίζονται διεπιστημονικά εξελίξεις στη διεθνή πολιτική, όπως επίσης και η αλληλεξάρτηση και διασύνδεσή τους με το περιβάλλον, την αειφόρο ανάπτυξη και τον πολιτισμό. Εξετάζονται κριτικά συνέπειες κρατικών πρωτοβουλιών και αποτελέσματα παγκόσμιων οργανισμών σε σχέση με την διαφύλαξη και ανάδειξη των πολιτισμικών αγαθών και μνημείων άυλης και υλικής παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, τόσο μέσω των μαθημάτων, όσο και με επιτόπια παρατήρηση και επισκέψεις.

Το πρόγραμμα διαρκεί τρεις ημέρες, από 25 έως και 27 Νοεμβρίου και θα λάβει χώρα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Παντείου Πανεπιστημίου στο Δίστομο, στο Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας και στο Στείρι.

Εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων και εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας και προσφοράς του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην ελληνική και διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα.

Περίοδος αιτήσεων: Έως 14 Νοεμβρίου 2016 ή νωρίτερα μέχρι την πλήρωση 25 συμμετεχόντων, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.kans.gr , www.ekepek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα