Διεθνής Αμνηστία: Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Αντίρρησης Συνείδησης

19:28 11/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αντίρρησης Συνείδησης (15/5) το Δίκτυο για το Δικαίωμα στην Αντίρρηση Συνείδησης του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα ««Παραβιάσεις του δικαιώματος στην αντίρρηση συνείδησης σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης /Europe Direct –

City of Athens, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 (είσοδος από Σόλωνος).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα ακουστούν ιστορίες βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά διώξεων αντιρρησιών συνείδησης από τη Φινλανδία, το βόρειο τμήμα της Κύπρου, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και την Ερυθραία, ενώ θα προβληθούν και σύντομα βίντεο με διωκόμενους αντιρρησίες συνείδησης από τη Νότια Κορέα και το Ισραήλ.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα υπάρχουν εισηγήσεις αναφορικά με την αντίρρηση συνείδησης στην Ελλάδα, και ειδικότερα με τη νομοθεσία και την πρακτική εφαρμογή της, καθώς και συστάσεις για τον τερματισμό των παραβιάσεων. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες».

Keywords
Τυχαία Θέματα