Τα… pit-stop σώζουν ζωές

18:05 11/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη βοήθεια των μηχανικών της Williams ζήτησε η ομάδα ανάνηψης νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κάρντιφ, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ταχύτητα και τη συνεννόηση των εργαζομένων της στην αίθουσα του τοκετού.

Οι εργαζόμενοι του τομέα Ανάνηψης Νεογνών του Νοσοκομείου θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία μεταξύ ενός pit stop και της ανάνηψης νεογνών, καθώς και τα δύο πραγματοποιούνται σε ένα πιεστικό, από πλευράς χρόνου και χώρου, περιβάλλον.

Η πρόταση αυτή ενθουσίασε τη Williams η οποία προσκάλεσε τους εργαζόμενους

του Νοσοκομείου στο εργοστάσιό της, για να παρατηρήσουν την προπόνηση των μηχανικών στα pit-stop και τους τρόπους με τους οποίους συνεννοούνται.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πρωτότυπης συνεργασίας, το νοσοκομείο του Κάρντιφ προχώρησε σε ορισμένες αλλαγές στο χώρο του τοκετού. Το πάτωμα στα μαιευτήρια σχεδιάστηκε από την αρχή με σκοπό η ιατρική ομάδα να γνωρίζει ακριβώς πού δουλεύει, αντιγράφοντας το αντίστοιχο πάτωμα που χρησιμοποιούν στα pit οι μηχανικοί της Williams. Παράλληλα, ο σχεδιασμός του καροτσιού με τα χειρουργικά σύνεργα αναθεωρήθηκε με σκοπό την ταχεία και εύκολη εύρεση τους.

«Όταν η ομάδα του Νοσοκομείου μάς προσέγγισε δεχτήκαμε με ενθουσιασμό να βοηθήσουμε», δήλωσε η αναπληρωτής διευθύντρια της Williams, Κλερ Ουίλιαμς. «Η δουλειά που κάνουν είναι πολύ σημαντική, και το περιβάλλον στο οποίο δουλεύουν είναι ιδιαίτερα πιεστικό. Κάθε μέρα αντιμετωπίζουν το θάνατο», τόνισε.

«Εάν οι συμβουλές που δώσαμε βοηθήσουν ώστε να σωθούν ζωές, τότε όλη αυτή η προσπάθεια άξιζε και με το παραπάνω. Ολοένα και πιο συχνά ανακαλύπτουμε ότι η τεχνολογία και η τεχνογνωσία της Formula 1 μπορεί να ωφελήσει διαφορετικούς τομείς της καθημερινότητας και αυτό ήταν ένα πολύ καλό παράδειγμα», δήλωσε η Ουίλιαμς.

Πηγή: www.formula1.com

Keywords
Τυχαία Θέματα