Διεθνείς αντιδράσεις μετά την αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας (video)

22:23 29/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη δοκιμή ενός ακόμα βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα, ο οποίος εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευσή του, όπως επιβεβαίωσαν νοτιοκορεατικές και αμερικανικές στρατιωτικές πηγές.

Τη νέα αποτυχημένη πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα καταδίκασε η παγκόσμια κοινότητα.

Λίγο μετά την βορειοκορεατική αποτυχημένη δοκιμή, ο αμερικανός πρόεδρος, με τουίτ, κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα

για επίδειξη ασέβειας απέναντι στην Κίνα και στον πρόεδρό της. Η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται επικίνδυνα με τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα να πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις.

North Korea disrespected the wishes of China & its highly respected President when it launched, though unsuccessfully, a missile today. Bad!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 28, 2017

Πιστεύεται ότι η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ειδικών πυρηνικών κεφαλών ώστε να προσαρμόζονται σε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, φτάνοντας ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε κοινές δηλώσεις τους, οι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και της Κίνας τάχθηκαν υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Ωστόσο, Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε πως η Ουάσιγκτον ενδέχεται να επισπεύσει την επιβολή μονομερών κυρώσεων στην Πιονγιάνγκ προσθέτοντας ότι είναι πιθανό να αποφασιστεί η ανάπτυξη περισσότερων ναυτικών και αεροπορικών μέσων στην περιοχή.

Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Χριστίνα Ποπόρου

Keywords
Τυχαία Θέματα