Διδυμότειχο: Σύντομα η έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας για προσυμπτωματικές έλεγχο επτά νοσημάτων

12:47 29/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη δημιουργία Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ), προχωρά ο δήμος Διδυμοτείχου, μέσω του νομικού προσώπου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, με στόχο στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υπηρεσίες συντονισμού για παρεμβάσεις προληπτικών εξετάσεων και ενημερώσεις για την υγεία των δημοτών, την προληπτική ιατρική και προαγωγή υγείας σε τοπικό επίπεδο.
Το ΚΕΠ Υγείας εντάσσεται σε πρόγραμμα που υλοποιεί το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, στο οποίο συμμετέχει και ο τοπικός δήμος. Μέσω της δομής αυτής η οποία υποστηρίζεται από

την κεντρική της προαγωγής Υγείας του προγράμματος, θα γίνονται ιατρικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, πριν τη νόσηση για επτά νοσήματα μεταξύ αυτών, ανεύρισμα κοιλιακής αορτής, καρκίνος παχέος εντέρου, μαστού, προστάτη, καρδιαγγειακά νοσήματα. Όπως είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του ΚΕΠ, Γιώργος Τζιβάρας, οι προληπτικές εξετάσεις θα γίνονται εκτός από δημόσια νοσοκομεία και σε ιδιώτες ιατρούς οι οποίοι θα είναι συμβεβλημένοι με τη δομή. Επιπλέον στο πλαίσιο των δράσεων του το ΚΕΠ Υγείας, θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ενημερώσεις προς τους δημότες για κοινωνικά θέματα όπως ο σχολικός εκφοβισμός, ασφαλές διαδίκτυο, πρόληψη παιδικής παχυσαρκίας κ.α.. Η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται στο επόμενο διάστημα.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα