Διδυμότειχο: Ο σεισμογράφος του ΕΠΑΛ βραβεύτηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

13:35 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την πρωτοτυπία του σεισμογράφου που κατασκεύασαν, βραβεύτηκαν οι συνολικά 12 μαθητές του τομέα Πληροφορικής της Β΄τάξης και της ειδικότητας Τεχνικών Πληροφορικής και Δικτύων της Γ΄τάξης του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το σχολείο, συμμετείχε στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό με θέμα «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα Σχολεία

Μελετούν Τους Σεισμούς», που διοργάνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και η Ελληνογερμανική Αγωγή υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και ξεχώρισε μεταξύ των 25 συνολικά εκπαιδευτικών ομάδων από τον αντίστοιχο αριθμό σχολείων που συμμετείχαν. Τα παιδιά σε συνεργασία με τους καθηγητές της πληροφορικής του σχολείου και τη συνδρομή του καθηγητή της Φυσικής , κατασκεύασαν από απλά υλικά και χρησιμοποιημένα εξαρτήματα Η/Υ , τον σεισμογράφο τους και δημιούργησαν ενημερωτική ιστοσελίδα μέσω της οποίας δίδονται πληροφορίες για τους σεισμούς και τους τρόπους προστασίας των πολιτών και κυρίως των ατόμων που αντιμετωπίζουν αναπηρίες. «Η διάκριση αυτή ήταν μία ηθική ικανοποίηση για την εργασία μας, όμως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα από τη συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό , αυτό που μετράει είναι το κέρδος της συνεργασίας, της γνώσης και της εμπειρίας», είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο καθηγητής Πληροφορικής και ένας εκ των τριών υπεύθυνων καθηγητών του προγράμματος, Ευάγγελος Σαρκετζής.
Η εκδήλωση της βράβευσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (05-05-2017), στο τηλεσκόπιο Δωρίδη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη :Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα