Διασώστες έτοιμοι για όλα

20:09 11/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάθε ένα δευτερόλεπτο σημειώνεται και κάποιος τραυματισμός στην Ευρώπη. Πρόκειται για περιστατικά τα οποία αν επέμβει κανείς με το σωστό τρόπο, δεν εξελίσσονται χειρότερα. Γι αυτό το λόγο εντατικά μαθήματα πρώτων βοηθειών διοργανώνουν τα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης του Παραρτήματος της Κομοτηνής με τελικούς αποδέκτες τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Παραρτήματος, τον κ. Στάθη Γκεβρέκη ο προγραμματισμός τους περιλαμβάνει ενημερωτικές ημερίδες με αντικείμενο τις Πρώτες Βοήθειες, με την παρουσία ειδικών και στόχο τόσο την πρόληψη, όσο και την αντιμετώπιση κάποιων

καταστάσεων. «Είναι σημαντικό να γίνεται γιατί μπορεί η ζωή των δικών μας ανθρώπων ή κάποιου άγνωστου που θα βρεθούμε ξαφνικά δίπλα του να εξαρτάται από εμάς και με κάποιες απλές ενέργειες να τον σώσουμε. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.» δηλώνει.

Οι πρώτες βοήθειες δεν είναι άλλο από τις πρώτες κινήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας, ώστε να σταθεροποιήσει αν όχι να βελτιώσει μια κατάσταση. Είναι κινήσεις που μαθαίνονται εύκολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα