Με το δεξί η Ελβετία στο Euro 1-0 την Αλβανία

18:07 11/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Euro πέτυχε η Ελβετία που κέρδισε με 1-0 την Αλβανία για την 1η αγωνιστική του Α’ ομίλου. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα πέτυχε ο Σερ στο 5ο λεπτό, ενώ η Αλβανία έπαιζε από το 36’ με δέκα παίχτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του αρχηγού της Τσάνα.

Οι Ελβετοί ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή ευκαιρία. Από το κόρνερ του Σακίρι (5’), ο Σερ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Μπερίσα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αλβανίας.

Οι Ελβετοί φάνηκαν να επαναπαύονται στο γκολ του κεντρικού αμυντικού της Χόφενχαιμ και λίγο έλειψε να το πληρώσουν δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου όταν ο Σαντικού βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ζόμερ, όμως ο τελυταίος απομάκρυνε εντυπωσιακά με τα πόδια.

Στο 36΄οι «Αετοί» έμειναν με δέκα παίχτες, λόγω της αποβολής του αρχηγού τους Τσάνα με 2η κίτρινη.

Η αριθμητική υπεροχή έβγαλε τους Ελβετούς από την περιοχή τους και σε τρεις φάσεις θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» το «τρίποντο». Στο 38’ ο Τζεμαϊλί σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Μπερίσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 41’ ο ίδιος παίκτες σούταρε ελάχιστα δίπλα από την αλβανική εστία, ενώ στο 43’ ο Σεφέροβιτς υποχρέωσε τον Μπερίσα σε εξαιρετική επέμβαση.

Οι Ελβετοί συνέχισαν να ψάχνουν το δεύτερο γκολ και στο δεύτερο μέρος χάνοντας καλές ευκαιρίες όπως στο 53’ και στο 67’ όπου ο Σεφέροβιτς νικήθηκε από τον Μπερίσα (την δεύτερη φορά σε τετ-α-τετ), ενώ στο 75’ το φαλτσαριστό σουτ του Εμπολό πέρασε άουτ. Η Αλβανία, όσο η αντίπαλός της δεν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που δημιουργούσε, κέρδιζε και μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα