Διαγωνισμός φωτογραφικού ντοκιμαντέρ στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας «Medphoto»

14:08 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Λήγει στις 28 Μαΐου 2016 η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό in-progress φωτογραφικής δουλειάς ντοκουμέντου, που διοργανώνει το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας «Medphoto». Το project που θα διακριθεί θα λάβει βραβείο με έπαθλο 5.000 ευρώ.


Με στόχο να φέρει κοντά στο κοινό την τέχνη του ντοκουμέντου, το φεστιβάλ Medphoto προσκαλεί φωτογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό

να συμμετάσχουν στο γεγονός.

Το όραμα είναι το Medphoto Festival είναι να αποτελέσει ένα σημαντικό φωτογραφικό γεγονός στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα κριθούν από διεθνή επιτροπή, που την αποτελούν οι: Ηρακλής Παπαϊωάννου (διευθυντής, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης), Αλίκη Τσίργιαλου (υπεύθυνη Φωτογραφικού Αρχείου Μουσείου Μπενάκη), Riza Erdegirmenci (διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Fotoinstabul), Laura Serani (επιμελήτρια), Νικάνδρη Κουκουλιώτη (υπεύθυνη Διαφήμισης, Πρακτορείο Magnum), Davide Monteleone (φωτογράφος, τρεις φορές βραβευμένος με World Press Photo), Γιώργος Πρίνος (φωτογράφος).

Προδιαγραφές

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μόνο ένα μόνο project από 1 μέχρι 12 φωτογραφίες, που θα αποτελούν μια ενότητα. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι από 1.200 μέχρι και 2.000 pixels η μεγάλη διάσταση της εικόνας και το αρχείο να μην ξεπερνά τα 10ΜΒ.Οι φωτογραφίες να συνοδεύονται από ένα περιγραφικό κείμενο της ιδέας και του θέματος του project (μέχρι 300 λέξεις, στα Αγγλικά).

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ.

Η υποβολή συμμετοχών γίνεται σε συνεργασία και μέσω (δωρεάν) εγγραφής στο Lens Culture.

Διάρκεια συμμετοχής: 11 Απριλίου – 28 Μαΐου 2016

Medphoto

Το Medphoto είναι μια νέα πρωτοβουλία στο χώρο της φωτογραφίας, εμπνευσμένη από τον φωτογράφο Παύλο Φυσάκη και την ΜΚΟ KOLEKTIV8, σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Το πρώτο φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο το καλοκαίρι του 2016 (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) και θα φιλοξενήσει μια σειρά από εκθέσεις και εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας τη δουλειά Ελλήνων και ξένων φωτογράφων.

Το καλλιτεχνικό γεγονός οργανώνεται από μια ομάδα φωτογράφων-επιμελητών, συνεργάζεται με πολιτιστικούς φορείς από όλον τον κόσμο (Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Φεστιβάλ Ragusa στη Σικελία και Circulations στο Παρίσι) και απευθύνεται στη διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα.

The post Διαγωνισμός φωτογραφικού ντοκιμαντέρ στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας «Medphoto» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα