“Δια βίας μάθηση | éducation forcée”: Έκθεση του Βασίλη Αλεξάνδρου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

10:36 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η ατομική έκθεση του εικαστικού Βασίλη Αλεξάνδρου με τίτλο “δια βίας μάθηση | éducation forcée” στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασσώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Στρατού 2Α , Θεσσαλονίκη).

Η έκθεση υλοποιείται υπό την διοργάνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο εορτασμών των 60 ετών λειτουργίας του, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

και με την ευγενική χορηγία των Kakiousis Digital Printings, Κοινωνικός Συνεταιρισμός “ΣΥΝ.ΚΟΙΝΩ”, Bensoussan Han, Vintage Bicycle.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται η έρευνα του εικαστικού Βασίλη Αλεξάνδρου, την επιμέλεια της οποίας έχει η Αρχαιολόγος και Ιστορικός Τέχνης Ρένα Πιτσάκη. Μέσα από μια σειρά εγκαταστάσεων, ο εικαστικός επιχειρεί να θέσει προβληματισμούς γύρω από το θεσμό της παιδείας, της εκπαιδευτικής διαδικασίας διαχρονικά και τη σύνδεση τους με τα εθνικά και πολιτισμικά απορρίμματα, που αποτελούν και μακροχρόνια έρευνά του. Η προσέγγιση αυτή θέτει βασικά ερωτήματα γύρω από το σύστημα εκπαίδευσης και τη σχέση του με το εκάστοτε πνευματικό υποκείμενο και προτείνει μια νέα ανάγνωση εθνικών συμβόλων, που μέσα από μια σειρά συνισταμένων καταλήγουν σε εθνικά αναλώσιμα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 9-15 ετών σε προγραμματισμένες με το Γαλλικό Ινστιτούτο ημερομηνίες και ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα