Δέσμευση Αγοραστού για τον ορισμό Περιφερειακού Συμπαραστάτη

10:33 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη ενημέρωσε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Επιτροπή, στη Θεσσαλία κατανέμεται κονδύλι 88,3 εκατομμυρίων ευρώ για μια σειρά έργων με προτεραιότητα τον Ε-65 και την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας -Βόλου.

Στη διάρκεια της

συνεδρίασης συζητήθηκε επίσης η ερώτηση της παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία» σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται εδώ και δυο χρόνια για τον ορισμό Περιφερειακού Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης ο οποίος διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις με τις αρχές. Ο κ. Αγοραστός απαντώντας τόνισε πως «έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την επιλογή του Συμπαραστάτη».
Αμεση θα είναι η παρέμβαση της Περιφέρειας και προς τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών αλλά και προς το αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την καθυστέρηση στην ανανέωση των καρτών μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία καθώς παρόλο που υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση δεν έχουν ακόμη υπογραφεί οι συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ με συνέπεια να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι αυτοί. Και αυτό το θέμα έφερε προς συζήτηση η παράταξη «Οικολογική Θεσσαλία»
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση υπηρεσιακών και οικονομικών θεμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα