Ν. Ζίχνη : 36χρονος προσποιούμενος τον λογιστή και τον αστυνομικό εξαπάτησε ηλικιωμένους

10:28 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυο ηλικιωμένους εξαπάτησε μέσα σε δυο ημέρες ενας 36χρονος προσποιούμενος στη μια περίπτωση τον λογιστή και στην άλλη τον αστυνομικό. Μετά από έρευνα των Αστυνομικών του Τμήματος Ν. Ζίχνης σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ροδολίβους, εξιχνιάστηκαν δυο περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, μέσα σε δυο ημέρες στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου του 2016, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 36χρονου και δυο συνεργών του. Όπως προέκυψε από την έρευνα ο δράστης ενεργώντας μαζί με άλλο άτομο, προσέγγιζε ηλικιωμένους και εξαπατώντας τους ή απασχολώντας τους

, αφαιρούσε χρηματικά ποσά.

Στην μια περίπτωση ο 36χρονος, μαζί με γυναίκα συνεργό του, προσποιούμενος το λογιστή, έπεισε 82χρονο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, με το πρόσχημα των οικονομικών διαφορών με τον γιο του.

Στην δεύτερη περίπτωση, μαζί με άνδρα συνεργό του, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προσέγγισαν 74χρονη και απασχολώντας την, αφαίρεσαν από το σπίτι της μία τσάντα με 1.500 Ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας εφιστά την προσοχή των ηλικιωμένων να είναι επιφυλακτικοί και να προσέχουν όταν τους πλησιάζει κάποιος άγνωστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα