«Δεν υπάρχουν καταραμένοι τόποι, υπάρχουν καταραμένες συνθήκες»

14:55 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν υπάρχουν καταραμένοι τόποι, υπάρχουν καταραμένες συνθήκες», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας από την Αμυγδαλέζα όπου και βρέθηκε στους χώρους οι οποίοι θα φιλοξενούν μετανάστες οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους.

Οι χώροι έχουν κατασκευαστεί με πρόβλεψη χωρητικότητας 300 ατόμων και στόχος είναι η παραμονή των ανθρώπων να μην ξεπερνά τις επτά μέρες.

Μετανάστες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν που θα επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους φιλοξενούνται ήδη στην Αμυγδαλέζα.

Συνήθως όσοι επιθυμούν να

επιστρέψουν είναι οικογένειες με παιδιά. Για τον λόγο αυτό κατασκευάστηκε παιδική χαρά, στους οικίσκους έχουν τοποθετηθεί κλιματιστικά, καινούργιες τουαλέτες και κρεβάτια, τηλεόραση, καθώ και ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος και ο πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Δανιήλ Εσδρά.

Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες με οικογένειες και μικρά παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου -αν έχουν υποβάλει- και στην συνέχεια θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήρια τους από τις πρεσβείες. Στη συνέχεια αναχωρούν αεροπορικώς για τις χώρες καταγωγής τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΖΩΗΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα