Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

23:25 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδηι η 48ωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που θα διαρκέσει έως την Κυριακή στις 6 το πρωί.

Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από και προς τα λιμάνια όλης της χώρας.

Η ΠΝΟ δεν αποκλείει κλμάκωση των κινητοποιήσεων, αφού όπως αναφέρει, πληροφορήθηκε ότι στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης οι θεσμοί έθεσαν θέμα ως προς το φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία

στο προσχέδιο της κυβέρνησης προς τους θεσμούς «προτείνεται η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος που διέπει τους ναυτεργάτες και η φορολόγησή τους να γίνεται εφεξής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016 δηλ. να φορολογείται το εισόδημα τους μέχρι και ποσοστό 45% στο οποίο ποσοστό αν προστεθεί και η ήδη καταβαλλόμενη ειδική εισφορά αλληλεγγύης, η οποία αγγίζει το ποσοστό 10%, τότε ο κλάδος των ναυτεργατών οδηγείται στην πλήρη εξαφάνιση του αφού το μισό και πλέον του εισοδήματός του θα εισπράτεται προκαταβολικά από το κράτος».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει ήδη εξαγγείλει και νέα πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, αυτή τη φορά 24ωρη, για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα