Δ. Μακεδονία: Η απάντηση της Περιφέρειας στις καταγγελίες της Γ. Ζεμπιλιάδου

09:24 4/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως «απελπισμένη» χαρακτηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την «προσπάθεια» της κ. Ζεμπιλιάδου «να πλήξει με τις μακροσκελείς επιστολές της τον περιφερειάρχη στην …αχίλλειο πτέρνα του».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, το μόνο που καταφέρνει η κ. Ζεμπελιάδου, «είναι να στρέφεται εναντίον της ανάπτυξης αυτού του τόπου και να στέκεται απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας».

Σε ότι αφορά τα έργα των 8 εκατομμυρίων ευρώ, που αναφέρει η κ. Ζεμπελιάδου, ότι δόθηκαν με αναθέσεις, η Περιφέρεια αφού τονίζει ότι έχουν δοθεί προς υλοποίηση σε τρίτους φορείς,

όπως: Επιμελητήρια, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Εγνατία Οδό, διερωτάται: «Δηλαδή τι θέλει η κ. Ζεμπιλιάδου; Να μην γίνουν έργα σε μια σειρά κρίσιμων τομέων; Να μην προχωρήσουν οι μελέτες της Εγνατίας Οδού για τον κάθετο άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα – Κοζάνη, για τις οποίες μάλιστα κάποιοι διαβεβαίωναν ότι υπήρχε ωριμότητα; Να μπει τροχοπέδη στις δράσεις των Επιμελητηρίων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας; Να σταματήσει την καινοτομία μέσα από την υλοποίηση εξειδικευμένων δράσεων και υποδομών εργαστηρίων για τα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα;».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση εντολής έργου – επομένως και του επίμαχου της Αγίας Όλγας -, στην οποία να μην αναγράφεται ο προτείνων φορέα και ο φορέας υλοποίησης στην απόφαση ένταξης που λαμβάνει το περιφερειακό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένης και της τροποποίησης ένταξης».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα