Δ. Μακεδονία: «Διχάζει» το Διοικητήριο Πτολεμαΐδας

20:05 19/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το νέο Διοικητήριο στην Πτολεμαΐδα ανήκει και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο δήμο», είπε χαρακτηριστικά στη σημερινή (19-7-2017) συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, επισημαίνοντας ότι πρέπει Περιφέρεια και δήμος να συζητήσουν σε νέα βάση για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης.

Επίσης ο κ. Ζαμανίδης, αφού έκανε λόγο για μονομερή απόφαση της Περιφέρειας για τις Υπηρεσίες που θα πάνε στο νέο κτήριο, τόνισε ότι ο δήμος είναι ανοιχτός για να παραχωρήσει

σε Δημόσιες Υπηρεσίες κτήρια τα οποία θα αδειάσουν από Υπηρεσίες του δήμου, που θα πάνε στο νέο Διοικητήριο.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, που έφερε το θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης, επισήμανε ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας ακούστηκαν αναλήθειες και υπερβολές σχετικά με τον τρόπο που η περιφερειακή αρχή θέλει να αξιοποιηθεί το κτήριο, καθώς δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση.

«Εδώ και 15 χρόνια δεν είχε διασφαλιστεί η νομιμότητα του κτηρίου, ούτε είχαν επιδιορθωθεί οι βανδαλισμοί που γινόταν, χωρίς κανείς να παίρνει την ευθύνη», είπε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι η διασφάλιση της λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη έγινε εξαντλητικός διάλογος με όλους τους αρμόδιους φορείς για το ποιες υπηρεσίες θα πάνε, ενώ όπως τόνισε η Περιφέρεια ήταν αυτή που χρηματοδότησε τις αποκαταστάσεις των ζημιών και την ολοκλήρωση του κτηρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Δακής, αφού ανέφερε ότι η σύμβαση του έργου έγινε επί νομαρχίας, Πασχάλη Μητλιάγκα και επί δημαρχίας, Σταύρου Φραγκουλίδη, για τη στέγαση των υπηρεσιών του δημοσίου και του τότε δήμου Πτολεμαΐδας, που είχε παραχωρήσει το οικόπεδο, επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος ώστε να αξιοποιηθεί όχι μόνο το νέο κτήριο, αλλά και όλα τα υπόλοιπα δημόσια και δημοτικά κτήρια.

Μάλιστα επικράτησε ένταση μεταξύ του κ. Καρυπίδη και του κ. Δακή σε ότι αφορά τους χειρισμούς για την ολοκλήρωση του έργου, με τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για «σπέκουλα από τον περιφερειάρχη». Απαντώντας από την πλευρά του ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι «αν χρειαστεί θα ζητηθεί και Νομική συμβουλή αλλά και Εισαγγελική συμβουλή για το τι έγινε στο κτήριο».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα