Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

15:54 26/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στη Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, που πραγματοποιήθηκε στον Περισσό. Το βράδυ θα μιλήσει στο ΣΕΦ σε ειδική εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

«Το

ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό της εργατικής τάξης των χωρών της περιοχής μας, εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη και στηρίζει την πάλη των λαών ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για την ένταση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και την αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων και της Συνθήκης της Λωζάνης από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Επίσης, αναφέρθηκε στον επικίνδυνο χαρακτήρα του ΝΑΤΟ προσθέτοντας ότι η μόνιμη ΝΑΤΟϊκή ναυτική δύναμη, που βρίσκεται στο Αιγαίο και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, «είναι μέρος της γενικότερης στρατιωτικής κινητοποίησης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία στο φόντο των πολεμικών επιχειρήσεων στην Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη στα πλαίσια των ευρωατλαντικών στοχεύσεων στην περιοχή».

Κάλεσε σε αγώνα εναντίον των ιμπεριαλιστικών πολέμων, και σε ισχυρό μέτωπο κατά της αλλαγής συνόρων, σε συντονισμό της πάλης εναντίον του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, στην απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών βάσεων από τις χώρες της περιοχής, σε επιστροφή των στρατιωτικών τους δυνάμεων από τις αποστολές στο εξωτερικό, σε ενίσχυση του αγώνα για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων και σε ανάληψη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα