Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ειδική αγωγή δήλωσε ο Πρωθυπουργός

14:00 23/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Καλαμάτα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουγός. Σταθμοί στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα το 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και το δημαρχείο της πόλης, ενώ το μεσημέρι θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας, στη γέφυρα του Νέδοντα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θερινή προετοιμασία για τα σχολεία, με προτεραιότητα

στην ειδική αγωγή, στη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή του 1ου ειδικού σχολείου Καλαμάτας, με την οποία ξεκίνησε η επίσκεψή του στην πόλη.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την προτεραιότητα αυτή βαθιά πολιτική επιλογή και όχι επικοινωνιακή, σημειώνοντας ότι αφορά σχετικά λίγους, αλλά είναι ζήτημα ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες.
Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και του χρόνου, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Το βασικό ζήτημα που απασχολεί το 1ο ειδικό σχολείο είναι η ανεπαρκής και ακατάλληλη κτιριακή υποδομή για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό, ενώ, όπως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, υπάρχει ήδη οικόπεδο ιδιόκτητο για ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου ειδικών προδιαγραφών.

Όπως σημείωσαν στη σύσκεψη οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης και Χρήστος Σπίρτζης, υπάρχει Ειδικό Ταμείο Υποδομών για αξιοποίηση πόρων της ΕΕ και ιδιωτικών πόρων (ΣΔΙΤ) με προτεραιότητα στη σχολική στέγη.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αναφέρθηκε στις 9.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης είπε ότι οι δομές στην Πελοπόννησο, σε ό,τι αφορά το προσωπικό, είναι πιο πλήρεις από ποτέ.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των γονέων αναφέρθηκαν στις γενναίες, όπως τις χαρακτήρισαν, προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την ειδική αγωγή, τόνισαν το άψογο της συνεργασίας με υπουργούς βουλευτές και διοικητικές υπηρεσίες και χαρακτήρισαν ως πολύ σημαντικό τον προγραμματισμό για την μετακίνηση των μαθητών για τα επόμενα δυο χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα